Kehitysryhmätoiminta kaudella 2019

Vuonna 2015 alkanut Kehitysryhmätoiminta (KR) jatkuu myös 2019. Toiminnan päätarkoituksena on edelleen tarjota lahjakkaille ja motivoituneille nuorille lupauksille laadukasta valmennusta. Yhteistyö Latvialaisen huippuvalmentajan Klavs Lisovskisin kanssa jatkuu.

Kehitysryhmän tukijat ovat Cycleurope Oy(Crescent), Pyörä-Toverit ry -säätiö sekä yksityinen lahjoittaja.

Olemme saaneet Klavsilta ehdotuksen ensi vuoden toimintamallista: Hän tulee Suomeen ajokauden aikana noin viikoksi kuukaudessa. Tämän viikon aikana pidetään useampi yhteisharjoitus viikonloppupainotteisesti Helsingissä ja/tai Espoossa. KR-budjetti käytetään hänen matka- ja palkkakuluihin näiden viikkojen osalta.

Klavs vastaa ensi kaudella myös KR-kommunikoinnista eli tiedottamisesta aikatauluista sekä ryhmän kokoonpanosta. Ryhmästä kiinnostuneet uudet kuskit voivat suoraan sopia hänen kanssaan prosessista, millä pääsee harjoituksiin mukaan. Valmentajan yhteystiedot löytyvät tiedotteen lopusta.

KR toiminta kattaa vain ajokauden kuukausittaiset viikon aikana pidettävät harjoitukset. Muut mahdolliset Klavsin tarjomat leirit esim Spot of Tallinnissa tai ulkomailla eivät kuulut KR-budjettiin. Nämä leirit ovat myös avoimia muille kuin Suomen Kehitysryhmässä oleville ajajille ellei toisin mainita. Myös off-season harjoittelu on KR-ohjelman ulkopuolella.

Jos urheilija haluaa enemmän BMX-valmennusta kuin mitä oma seura ja kehitysryhmän viikko kuukaudessa -formaatti tarjoaa, voi siitä sopia henkilökohtaisesti Klavsin, tai jonkun muun valmentajan kanssa. Myös korvaus tästä lisävalmennuksesta hoidetaan urheilijan ja valmentajan kesken.

Lisätietoa KR-toiminnan taustasta ja rahoituksesta Katariina Laakkonen katariina.laakkonen@pyoraily.fi, 050448437

Lisätietoa valmennuksesta, aikatauluista, ryhmän kokoonpanosta sekä uusien ajajien rekrytointi: klavslisovskis@gmail.com +371 2 8866078