BMX Racing kehitysryhmä perustetaan

TIEDOTE

Määritelmä:

Kehitysryhmä on avoin, BMX Racing jaoston koordinoima ryhmä eliittikuskeille ja kaikille sitä nuoremmille kisakuskeille. Ryhmään päästäkseen pitää olla kiinnostunut kehittymään BMX –kuskina ja käymään kotimaan Cup-ja SM-kisojen lisäksi ainakin 2 kisassa ulkomailla kauden aikana. Jaosto tukee kehitysryhmän jäsenten valmennusta kotimaassa järjestäen ryhmälle muutaman kerran kauden aikana fysiikkatestausta ja muuta ohjattua toimintaa, osallistuu ulkomaan kisamatkakuluihin ja lähettää valmentajan mukaan osalle matkoista. Kaikkien ryhmän jäsenten oletetaan osallistuvan Robert de Wilden isännöimälle treenileirille juhannuksen jälkeen. (Jos et ole ilmoittautunut, ota yhteyttä Katariina Laakkoseen, tiedot alla)

Kehitysryhmä ei ole sama asia kuin maajoukkue. EM- ja MM-kisaan voidaan erikseen valita maajoukkue, jonka matkaa tuetaan myös SPU:n huippupyöräily-yksikön varoilla. Maajoukkueen jäsenet voidaan valita kehitysryhmästä tai sen ulkopuolelta.

Tavoitteet

Ryhmän tavoitteena on tukea lahjakkaiden harrastajien kehitystä sekä madaltaa kynnystä lähteä ulkomaille kisoihin. Kehitysryhmässä on tarkoitus saada kisakokemusta isommalle ajajaryhmälle, ja tuoda lisää motivaatiota, vauhtia sekä kokemusta kovempien kisojen kautta.

Ilmoittautuminen:

Kehitysryhmään ilmoittaudutaan seuroittain. Jokainen seura valitsee keskuudestaan yhteyshenkilön/koordinaattorin, joka voi olla esim. jonkun ryhmäläisen vanhempi. Tämä koordinaattori kokoaa oman seuran jäsenistä kehitysryhmään haluavat, sekä toimii jatkossa linkkinä jaoston ja oman seuran ryhmäläisten välillä.

Kauden 2015 Ohjelma

SPU:n hyväksymä BMX Racing kehitysryhmän ulkomaan kisojen kalenteri näyttää seuraavan laiselta (muutokset mahdollisia):

AIKA TAPAHTUMA OSALLIST. (ARVIO!)
3-5.4.2015 UEC BMX European Cup Round 1-2, Zolder (BEL) 10
9-10.5.2015 SWE Cup, Kungsbacka (SWE) 10
5-7.6.2015 UEC BMX European Cup Round 5-6, Bjerringbro (DEN) 6
22-27.6.2015 RDW-leiri, Pyöräkrossiparkki 60
10-12.7.2015 UEC European Championship, Erp (NED) 6
21-25.7.2015 UCI BMX World Championship Heusden-Zolder (BEL) 6
1-2.8.2015 Nordic Championship, Angelholm (SWE) 10
15.-16.8.2015 CDM, Supercross, Angelholm 1
12-13.9.2015 SWE Cup, Märsta (SWE) 15

UEC = Union European Cycliste eli Euroopan pyöräilyliitto

UCI = Union Cycliste International eli KV Pyöräilyliitto

RDW = Robert de Wilde, hollantilainen ex-maailmanmestari, nykyinen valmentaja

CDM = Coupe de Monde eli Maailman Cup –kisa

Kehitysryhmän jäsenten ei tarvitse osallistua kaikkiin kalenteriin merkittyihin kisoihin. Jokaisen tulisi kuitenkin valita ainakin 2 kisaa ulkomailla. Helpoimpia ovat Ruotsin Cup kisat joihin voi matkustaa omalla autolla. Isompaa joukkuetta toivotaan ainakin PM-kisaan 1.-2.8.2015.

Matkajärjestelyt hoidetaan omatoimisesti, toki yhteistyötä muiden matkalle lähtevien kesken tehden. Jaoston antama tuki matkakuluihin riippuu siitä, kuinka monta ajajaa kullekin matkalle on lähdössä. Tuki jaetaan tasan osallistujien kesken. Alle 13-vuotiailla oletamme, että yksi huoltaja 2-3 ajajaa kohti tulee mukaan omalla kustannuksellaan.

Kotimaan tärkeimpien kisojen kalenteri (muutokset mahdollisia):

La 23.5.2015   BMX Cup #1    Turku                                        BMX Turku

La 13.6.2015   BMX Cup #2    Helsinki                                     BMX Helsinki

La 8.8.2015     BMX Cup #3    Lahti                                          Retkikunta

Su 23.8.2015   SM                   Helsinki                                     BMX Helsinki

La 19.9. 26.9.2015   BMX Cup #4    Tampere                                   Tampere Bike Club

La 3.10.2015   Season Final @Pyöräkrossiparkki                          BMX Helsinki

Rahoitus:

SPU:n Huippupyöräily-yksikkö on budjetoinut BMX:lle 8000 euroa. Tämä on lähinnä maajoukkueelle (elite, junior elite ja harkinnan mukaan muut). BMX jaoston käytössä on 10.000 euron UEC:n myöntämä tuki juuri kehitysryhmän toimintaa varten. Lisäksi meillä on 3000 euron sitoumus sponsorituesta, kunhan SPU kertoo meille miten jaoston omien sponsorien kanssa voidaan toimia. Matkojen osalta lähtöolettamus on, että osallistuvien kuskien omavastuuosuus on noin 50% kuluista. Lopullinen tuki riippuu ryhmän koosta.

Testaus ja valmennus

Jukka Mäennenä suunnittelee ja toteuttaa ryhmän jäsenten fysiikkatestit sekä on tukena valmennuksessa. Kehitysryhmäläisten arkiharjoittelu on kuskien itsensä ja kotiseuran vastuulla. Jukka käy Turun, Tampereen sekä Lahden radoilla vetämässä harjoitukset, joiden yhteydessä ajajat testataan. Testit pysyvät samoina joka vuosi, näin voidaan seurata ajajien fysiikan kehittymistä. Aikataulusta harjoitusten/testien suhteen tiedotetaan myöhemmin. Helsingin testit pidetään erikseen sovitusti jonkin seuraharjoituksen yhteydessä.

Seurat:

Seuran nimeämä koordinaattori toimii linkkinä oman seuransa kehitysryhmäläisten sekä BMX jaoston välillä. Koordinaattori kerää tiedot siitä, mihin kisoihin ryhmäläiset haluavat osallistua ja ilmoittaa ne jaostolle. Myös kotimaan kisoissa ilmoittautuminen tapahtuu jatkossa seuroittain, ja saman koordinaattorin olisi suotavaa hoitaa kaikkien seuralaisten ilmoittautumisen kisajärjestäjille myös kotimaassa.

Tiedotus

Jaoston tiedotteet julkaistaan bmxracing.fi –sivuilla sekä lähetetään sähköpostilla seurojen koordinaattoreille. Tiedotteita julkaistaan soveltuvin osin myös Facebookin BMX Racing Finland –ryhmässä.

Lisätietoja

BMX Racing jaoston pj. Katariina Laakkonen; katariina@pyorakrossiparkki.fi; puh. 050 4485437